Om oss

Lundblads Begravningsbyrå

Lundblads Begravningsbyrå är ett familjeföretag med lång tradition och erfarenhet med rötter från 1800-talet. Hos oss på Lundblads Begravningsbyrå vill vi vägleda dig i en svår stund. Vi hjälper dig med allt som rör begravningar. En begravning har inga givna mallar utan vi hjälper dig att utforma begravningen precis så som du önskar den.

Lundblads Begravningsbyrå grundades redan 1858, och är en av de äldsta begravningsbyråerna i Göteborg. 1924 togs den över av familjen Ekenved och idag arbetar kusinerna Malin och Anna Ekenved, som är fjärde generationen, på byrån. I den meningen är Lundblads ett traditionellt familjeföretag med mycket lång branscherfarenhet, ett stabilt gott renommé i Göteborg och Västsverige inom ett område som kräver särskild lyhördhet, kunskap och omtanke.

Det personliga mötet ser vi som mycket värdefullt för att lära känna dig och förstå vilka behov du och övriga närstående har. Det är vårt uppdrag att lyssna och vägleda med kompetens, engagemang och personlig omtanke, så att du känner dig trygg i en svår stund. Vi vill att du ska få begravningen, ditt avsked, så personligt som möjligt. Oavsett om det är i kyrkan, vid havet eller hemma i trädgården. Och oavsett vilken tro du eller din närstående har.

Vi följer dig hela vägen, från första samtalet till själva gravsättningen. Och vi vill att du ska känna dig trygg i att vi kan stötta och avlasta dig precis så mycket eller lite som du vill. Med empati, ödmjukhet och stor respekt för varje situation så utformar vi ett minnesvärt avsked utifrån både dina och din närståendes önskemål. Vi vill erbjuda nytänkande likväl som traditionella begravningar och vara öppna för alla era önskemål. Vi gör också hembesök om ni så önskar.

På Lundblads Begravningsbyrå har vi ett väldigt stort upptagningsområde, vi har begravningar i hela Stor Göteborg med kranskommuner. Självklart hjälper vi er med begravningen på en annan ort också om det behövs. Dom kyrkor som vi är oftast i är Hagakyrkan, Vasakyrkan, Örgryte Gamla och Nya kyrka, Askims kyrka, Älvsborgs kyrka, Johannebergskyrkan, Guldhedskyrkan, S:t Birgittas kapell, Lundby Gamla och Nya kyrka.

Sedan finns även våra kapell där det kan hållas både kyrkliga och borgerliga begravningar. På Östra kyrkogården hittar vi Östrakapellet, på Västra kyrkogården finns S:t Markus och S:t Lukas kapell och på Hisingen finns Fridhems kyrkogård med Fridhems kapell. Det finns väldigt många fler kyrkor och kapell i vårt upptagningsområde och självklart är vi även där och har begravningar.

Välkommen in för att arrangera begravning, när ni behöver hjälp med familjejuridik, eller bara har någon fråga.

Hitta hit:
Lundblads Begravningsbyrå finner ni på Sankt Sigfrids plan 6.

Våra medarbetare

Vi finns här för dig

Du kan alltid kontakta oss per telefon, mail eller ett fysiskt möte. Vänligen kontakta någon av oss medarbetare för en fortsatt dialog.

Ett textblock
SBF

Vi är medlemmar i SBF

I en svår stund är det av yttersta vikt att man kan lita på begravningsbyråns kompetens. Vårt medlemskap och vår auktorisation hos Sveriges Begravningsbyråers Förbund är en trygghet för dig som kund.

Att vara en auktoriserad begravningsbyrå innebär högt ställda krav både på begravningsbyrån och byråns medarbetare. Bland annat krävs att varje medarbetare genomgår en omfattande auktorisationsutbildning hos SBF och även löpande vidareutvecklar sina kunskaper.

Läs mer om auktorisationen här.

SBF